Daar waar verandering nodig is, is extra kracht van buiten soms zeer effectief.
Door mijn brede
werkervaring binnen levensmiddelenbedrijven doorzie ik snel de problematiek en kan ik efficiënt naar het
gestelde doel toewerken. Vooral op gebied van kwaliteitszorg, kwaliteitsbewustzijn, borgen
voedselveiligheid en begeleiden audits, kan ik ondersteuning bieden. Dit kan zowel praktische- als
managementondersteuning zijn.
In mijn meest recente interim opdracht bij FrieslandCampina lag de focus op het optimaliseren van het
HACCP-zorgsysteem, het borgen van kritische punten en training van personeel op gebied van
voedselveiligheid en kwaliteitsbewustzijn. Daarnaast was ik stuwende kracht bij een project gericht op het
digitaal registreren van proces- en productiedata (MBR). Een derde focuspunt in de periode bij FC was het
optimaliseren van een CIP-reiniging, in de rol van projectleider.
Continu verbeteren
Loskomen van brandjes blussen, ad-hoc werken en trial and error, kan
door te werken volgens de ideeën van Continu Verbeteren. Planmatig
werken vanuit de grote verliezen en concreet werken aan het
verbeteren van KPI’s, dat is waar de focus zou moeten liggen binnen
Continu Verbeteren. Mijn kracht ligt in het begeleiden van
verbeterteams, van verliesanalyse tot en met de implementatie en
vervolgens presentatie van de resultaten.
De structuren die Continu Verbeteren biedt, zoals Kaizen, Autonoom Onderhoud en 5S, zijn praktische
tools om uw mensen mee te nemen op weg naar foutloos en efficiënt produceren. De kracht van
verbeterprojecten is werken in multidisciplinaire teams. Elkaars kennis brengt je sneller naar de
grondoorzaak van het ‘verlies’, en dus bij de juiste verbeteractie. Kennis en ervaring van betrokken
medewerkers inzetten, goede ideeën die er al zijn ten volle benutten. Dit brengt positieve energie binnen uw bedrijf!
Wanneer een project een verandering van werkwijze inhoudt, dan is het begeleiden van die verandering
de voorwaarde van succes. Implementatietrajecten zal KIWI zo vormgeven dat veranderingen tijdig met
alle medewerkers besproken is, dat er ondersteuning is op de werkvloer bij de start van de veranderde
werkwijze, en dat het stokje van ‘begeleiden’ wordt overgenomen door collega’s en/of leidinggevende.