Interim projecten

Daar waar verandering nodig is, is extra kracht van buiten soms zeer effectief.
Door mijn brede werkervaring binnen levensmiddelenbedrijven doorzie ik snel de problematiek en kan ik efficiënt naar het gestelde doel toewerken. Vooral op gebied van kwaliteitszorg, kwaliteitsbewustzijn, borgen voedselveiligheid en begeleiden audits, kan ik ondersteuning bieden. Dit kan zowel praktische- als managementondersteuning zijn.

In mijn meest recente interim opdracht bij FrieslandCampina lag de focus op het optimaliseren van het HACCP-zorgsysteem, het borgen van kritische punten en training van personeel op gebied van voedselveiligheid en kwaliteitsbewustzijn. Daarnaast was ik stuwende kracht bij een project gericht op het digitaal registreren van proces- en productiedata (MBR). Een derde focuspunt in de periode bij FC was het optimaliseren van een CIP-reiniging, in de rol van projectleider.

Continu verbeteren


Loskomen van brandjes blussen, ad-hoc werken en trial and error, kan door te werken volgens de ideeën van Continu Verbeteren. Planmatig werken vanuit de grote verliezen en concreet werken aan het verbeteren van KPI’s, dat is waar de focus zou moeten liggen binnen Continu Verbeteren. Mijn kracht ligt in het begeleiden van verbeterteams, van verliesanalyse tot en met de implementatie en vervolgens presentatie van de resultaten.
act/plan/do/check

De structuren die Continu Verbeteren biedt, zoals Kaizen, Autonoom Onderhoud en 5S, zijn praktische tools om uw mensen mee te nemen op weg naar foutloos en efficiënt produceren. De kracht van verbeterprojecten is werken in multidisciplinaire teams. Elkaars kennis brengt je sneller naar de grondoorzaak van het ‘verlies’, en dus bij de juiste verbeteractie. Kennis en ervaring van betrokken medewerkers inzetten, goede ideeën die er al zijn ten volle benutten. Dit brengt positieve energie binnen uw bedrijf!

Wanneer een project een verandering van werkwijze inhoudt, dan is het begeleiden van die verandering de voorwaarde van succes. Implementatietrajecten zal KIWI zo vormgeven dat veranderingen tijdig met alle medewerkers besproken is, dat er ondersteuning is op de werkvloer bij de start van de veranderde werkwijze, en dat het stokje van ‘begeleiden’ wordt overgenomen door collega’s en/of leidinggevende.