Door mijn ruime ervaring in het trainen en opleiden van personeel binnen de food, kan ik vele vormen
van training en coaching bieden binnen uw bedrijf. De middelen die ik inzet zijn op maat gemaakt voor
uw product en productieproces, op maat voor uw specifieke kwaliteitsborgingsysteem.
Zijn onderstaande punten herkenbaar? Training of coaching kan de oplossing zijn!
Nieuw personeel weet onvoldoende van het begrip ‘voedselveiligheid’;
Het personeel is onvoldoende bekend met de regels rond kwaliteitszorg;
Het personeel is wel bekend met de regels, maar het kwaliteitsbewust-gedrag blijft achter;
Controleformulieren worden nog steeds niet compleet ingevuld;
Werkzaamheden of controles worden steeds onnauwkeuriger uitgevoerd;
Uitzendkrachten zouden een spoedcursus ‘kwaliteitsbewust werken’ moeten krijgen;
Audits leveren minors en majors op die niet nodig waren geweest;
We zouden ‘meer’ willen halen uit de verplichte jaarlijkse training ‘voedselveiligheid’!
De product- en proceskennis van uw medewerkers, is uw kapitaal!
Processen mogen dan vaak
grotendeels geautomatiseerd zijn, op kritische punten is menselijk handelen en beslissen nog steeds van
grote invloed op productkwaliteit en voedselveiligheid. Met voldoende kennis van
levensmiddelentechnologie voorkomt u kwaliteitsafwijkingen en efficiëntieverlies. Ik kan u helpen met
het vastleggen van de kennis binnen het bedrijf, en uw personeel naar een hoger kennisniveau brengen.
Zijn onderstaande punten herkenbaar? Training of coaching kan de oplossing zijn!
De medewerkers weten wel wát ze moeten doen, maar niet waarom;
De medewerkers weten eigenlijk onvoldoende van grondstof en hulpstoffen;
Er wordt geregeld onjuist bijgestuurd;
Er is onvoldoende product- en proceskennis om goed mee te draaien in een verbetertraject;
Er zou een opleidingstraject moeten zijn voor nieuwe medewerkers.
Continu Verbeteren
Werken met de tools van Continu Verbeteren is een praktische manier om samen met uw medewerkers
de kwaliteit van producten en de efficiëntie van produceren te verbeteren. Het is echter wel een manier
van werken die ‘geleerd’ moeten worden.
Tijdens het begeleiden van groepen die binnen een project de ‘Continu Verbeten-tools’ toepassen, merk
ik altijd grote betrokkenheid. Dit enthousiasme levert opvallend vaak mooie resultaten op. Winst is er op
vele vlakken, betrokkenheid, kwaliteitsbewustzijn, teamwork, en natuurlijk minder non-conformities en
dus kostenbesparing. Steeds weer denk ik: deze manier van projecten aanpakken zou veel vaker
prioriteit moeten krijgen!